
-
ÖZBEK UYGUR MANTILARI
-
TATLILAR
-
UYGUR SICAK SALATALAR
-
PİLAV
-
ÇORBALAR
-
SAMSA ÇEŞİTLERİ
-
SALATALAR
-
LAGMANLAR
PATATESLİ ÖZBEK MANTI

Patatesli Mantı
Et yemeyenler için harika bir alternatif! Yumuşacık hamurun içine özenle ezilmiş baharatlı patates harcı konularak hazırlanan bu mantı, hafifliği ve lezzetiyle öne çıkar. Özellikle vejetaryenler için doyurucu, gelene
0
CUSAY MANTI

Cusay Mantı
Kazakistan ve Kırgızistan’da yetişen, çok özel ve şifalı bir ot olan “cusay” ile hazırlanan geleneksel bir mantıdır. Cusay otu, et kadar değerli ve besleyici kabul edilir. İnce hamurun içine doğranmış cusay ve baha
0
DANA ANTRİKOT ETLİ ÖZBEK MANTISI

Dana Antrikot Etli Özbek-Uygur Mantısı
Geleneksel lezzet, özel et seçimiyle buluştu! Bu mantı, dana antrikot etinin özenle bıçakla doğranmasıyla hazırlanır. Soğan ve baharatla harmanlanan iç harç, elde açılan ince hamura sarılır
0
MEDÖVİK BALLI KEK

Medovik – Tataristan’dan Kara Buğday Balıyla Yapılan Özel Bal Pastası
Kat kat ince hamur tabakaları ve aralarına sürülen hafif kremasıyla hazırlanan bu eşsiz tatlı, Tataristan’ın geleneksel lezzet hazinelerinden biridir. Onu benz
0
Uygur Usulü Tavuk Etli Özel Soslu Sıcak Salata

Uygur Usulü Tavuk Bonfile Etli Özel Soslu Sıcak Salata
Uygur mutfağının hafif ama lezzetli dokunuşu! İnce dilimlenmiş tavuk bonfile, özel baharat karışımı ve Uygur usulü sos ile sotelenir, taze sebzelerle harmanlanarak sıcak salata o
0
UYGUR USULU DANA ANTRİKOT ETLİ SICAK SALATA

Uygur Usulü Dana Antrikot Etli Özel Soslu Sıcak Salata
Uygur mutfağının baharatlı ve zengin tatlarını yansıtan eşsiz bir lezzet! İnce ince doğranmış dana antrikot, özel Uygur soslarıyla sotelenir, taze sebzelerle harmanlanarak sıca
0
ÖZBEK PİLAVI

Özbek Pilavı (Palov)
Orta Asya'nın en sevilen ve simgesel yemeklerinden biri! Özbek pilavı; dana eti, havuç, soğan ve özel baharatlarla birlikte taş fırında ya da kazanlarda pişirilir. Uzun taneli basmati pirinçle hazırlanan bu lezzet,
0
PELMENİ SIBIRSKAYA ÇORBA

Pelmeni, ince hamurun içine kıyma (genellikle dana eti), soğan ve baharat karışımının doldurulmasıyla yapılan geleneksel bir Sibirya ve Rus yemeğidir. Kaynar kemik suyunda haşlanarak servis edilir, üzerine genellikle tereyağı, ekşi kr
0
BORSH ÇORBASI

Borsh ÇorbasıKemikl suyu ile hazırlanan , Kırmızı Pancar, et ve sebzelerle hazırlanan, hafif ekşi tadıyla öne çıkan geleneksel bir Doğu Avrupa çorbası. Hem besleyici hem de benzersiz aromasıyla sofraların vazgeçilmezi!
0
TAVUK ÇORBASI

Özbek-Uygur Sebzeli Tavuk Çorbası
Orta Asya'nın şifa kaynağı! Tavuk eti, sebzeler ve geleneksel baharatlarla hazırlanan bu çorba, hem Özbek hem Uygur mutfağının sıcaklığını yansıtıyor. Hafif, lezzetli, doyurucu!
0
ETLİ YADA TAVUKLU SAMSA

Dana Antrikot Etli VEYA Tavuk Bonfileli Samsa
Orta Asya'nın geleneksel fırın lezzeti samsa, şimdi özel bir dokunuşla! İçi özenle doğranmış dana antrikot ya da yumuşacık tavuk bonfile ile doldurulur, soğan ve özel baharatlarla h
0
KORE SOSLU HAVUÇ SALATASI

Uzak Doğu’nun sevilen tatlarından biri! İnce uzun dilimlenmiş havuçlar, sarımsak, susam, sirke, acı biber ve Kore’ye özgü özel baharatlarla harmanlanarak hazırlanır. Hem hafif acılı hem de aromatik bu salata, iştah açıcı ve sağ
0
MEVSİM SEZON SALATASI

Mevsim SalatasıTaptaze, rengârenk sebzelerle hazırlanan hafif ve sağlıklı bir lezzet! Domates, salatalık, soğan, yeşillikler harmanlanarak sunulur. Her yemeğin yanına yakışan ferahlatıcı ve vitamin dolu bir salata seçeneğidir.
0
UYGUR GANFAN

0
UYGUR LAGMAN GURU

Lagman Guru – Kuru Lagman
Lagman’ın suyusuz, yani “kuru” versiyonu olan Lagman Guru, elde çekilen taze eriştelerin üzerine kavrulmuş et ve sebzelerin özel baharatlarla hazırlanan harcının eklenmesiyle sunulur. Sos eriştenin üzerin
0
UYGUR LAGMAN BOSO

Lagman Boso – Özel Soya Soslu ve Kavrulmuş
Lagman’ın suyunu çekmiş, kavrulmuş versiyonu olan Boso Lagman, Uygur mutfağının en sevilen yemeklerinden biridir. Elde çekilen uzun erişteler, dana eti, taze sebzeler ve özel soya sosuyla bi
0
UYGUR LAGMAN JYTKY

Uygur Lagman – Jytky Sulu (Sulu Erişte Yemeği)
Uygur mutfağının en meşhur yemeklerinden biri olan Lagman, elde çekilerek hazırlanan özel uzun eriştelerle yapılır. Bol sebzeli, dana etli ve özel Uygur baharatlarıyla hazırlanan jytky
0